Maszyny i urządzenia do pierogów
Naszymi klientami są między innymi:
Australia
1. "AKUNA" PTY Ltd. Trade as
Mama's Pierogi
Adelajda
2. HALINA DUMPLINGS MNF.
NICHOLAS RAY MALINOWSKY
Strathfield
3. "ALINA'S PIEROGI"
Melburne
USA
1. "CHICAGO PASTA COMPANY"
Chicago
2. Korporacja "KENDRILL
SECURITIES INC."
Nev Castle
Nowa Zelandia
1. "REDBURG UNIVERSAL LIMITED"
Okland
Hiszpania
1. "DON HUMO" S.L.
Malaga
Ukraina
1. Cuszkowskij K.J.
Vinnica
2. OOO "TRI STAR"
Czerniachovka
3. OOO "SILENCE"
Kijów
4. Cz.P. "VODOLEY"
Donieck
5. "ALMI" Ltd.
Użgorod
Rosja
1. IP. "CYGANKOVA"
Kołomna
Litwa
1. S.A. "AKVATERA"
Dievagalos k/Zapyskio Sen.
Białoruś
1. CZUP "AROMAVKUS"
Szczuczyn
2. SPK "OSTROMIECHIEVO"
Ostromechievo
3. SPK im. V.I. KREMKO
Kvasovka
Polska
1. "LEWIL - IGLOKRAK"
Kraków
2. "M&M" Adam Hryń
Wałbrzych
3. GLOB Grupa "EKO" Sp.zo.o.
Brzeg Dolny
4. "ATS" Polska
Ostrołęka
5. "POLMLEK" Sp.zo.o.
Warszawa
6. PP-H "KOTWICA"
Warszawa
7. Grupa Żywiec S.A.
Browar Elbląg
8. PP-H "ZELAN"
Nakło n/Notecią
9. "MATI" Wyroby Garmażeryjne
Wołomin
10. "LIMATHERM" Sp.zo.o.
Limanowa
11. OSM "WART-MILK"
Sieradz
12. "LAJKONIK SNACKS" GMBH
Skawina
13. "HERBAPOL"
Kraków
14. "ALBERTINA" Polska
Wrocław
15. PPM "TAURUS" Sp.zo.o.
Pilzno
16. PSS"SPOŁEM
Kraków, Howa Huta
17. PP-H "VARIA" Sp.zo.o.
Mikołów
18. "ALFA" Spółka z o.o.
Gdynia
19. "REA-ROL"
Sypniewo k/Grudziądza
20. Firma Cukierniczo-
Gastronomiczna "GRZEŚ"
Nawojowa
.....
.....
i inne firmy
Przeznaczenie
Aparaty do naleśników słuzą do ciągłego wypieku ciasta naleśnikowego w formie prostokątów lub taśmy. Aparat posiada następujące regulacje:
a. regulację temperatury wypieku
b. regulację grubości produktu
c. regulację odstępu między płatami
d. regulację czasu załączania przekażnika sterującego długością produktu od 50 do 500 mm
Praca maszyny
W aparacie wykorzystuje się zjawisko bezpośredniego podawania ciasta na powierzchnię bębna podgrzanego do odpowiedniej temperatury. W czasie obrotu bębna z odpowiednią prędkością następuje proces wypieku. Po upieczeniu, gotowy produkt oddzielenia się skrobakiem od powierzchni bębna i dalej tenże produkt transportowany jest na taśmie siatkowej przenośnika odbiorającego. W czasie transportowania gotowy produkt studzi się samoistnie na wolnym powietrzu.
Obrót rolki podajnika ciasta jest regulowany z cyklicznymi przerwami w celu powstania odstępów między kolejnymi płatami naleśników. Długość płatów uzyskuje się poprzez zmianę czasu podawania ciasta.
Dane techniczne
Wyszczególnienie Jedn. Dane
a. Szybkość wypieku m/min 2
b. Szerokość taśmy ciasta mm 200
c. Długość obcinanego ciasta mm regul. min 100
d. Moc zainstalowana kW 4,6
e. Napięcie zasilanian V, Hz 3x400, 50
f. Wymiary (dług. x szer. x wys.) mm 965 x 600 x 444
g. Waga aparatu kg 30
Krótka charakterystyka urządzeń
Przeznaczenie
Przesiewacze przeznaczone są do oczyszczania mąki lub innego dowolnego produktu sypkiego z wszelkich zanieczyszczeń. Podczas oczyszczania mąka podlega również procesowi napowietrzania i spulchniania przez co uzyskuje lepsze walory technologiczne.
Opis urządzenia
Przesiewacz mąki stanowi jednolity zespół w skład którego wchodzi:
a. solidna stalowa podstawa wyposażona w kółka obrotowe z hamulcami
b. kosz zasypowy
c. podajnik mąki
d. instalacja elektryczna
Przesiewacz charakteryzuje się jako urządzenie: wygodne, ciche i wydajne w eksploatacji posiadające małe gabaryty, łatwe w przemieszczaniu oraz stabilne podczas pracy, a także łatwe w demontażu.
Po zdemontowaniu sita może służyć jako podajnik z koszem zasypowym. Dodatkowo posiada możliwość zamontowania przystawki do tarcia suchej bułki, pieczywa i innych produktów tego typu. Kosz zasypowy i podajnik worka wykonane są ze stali nierdzewnej kwasoodpornej. Na życzenie klienta możemy zaoferować przesiewacze wykonane w wersji całkowicie ze stali kwasoodpornej.
Dane techniczne
Wyszczególnienie Jedn. Dane
a. Wydajność przesiewania kg/min 40 - 100
b. Napięcie zasilania V, Hz 400, 50
c. Moc zainstalowana kW 2,2
d. Wysokość podnoszenia mm 1900
e. Pojemność kosza zasypowego kg 40
f. Wymiary (dług. x szer. x wys.) mm 1600 x 500 x 1300
g. Waga kg 85
h. Wydajność przystawki do tarcia kg/min 1,5
© by EUROMASZ FOOD Sp. z o.o., 2003-2014