Naszymi klientami są między innymi:
 
Australia
1.  "AKUNA" PTY Ltd. Trade as  
     Mama's Pierogi
     Adelajda
2. HALINA DUMPLINGS MNF.
    NICHOLAS RAY MALINOWSKY
    Strathfield
3. "ALINA'S PIEROGI"
    Melburne
 
USA
1. "CHICAGO PASTA COMPANY"
    Chicago
2. Korporacja "KENDRILL
    SECURITIES INC."
    Nev Castle
 
Nowa Zelandia
1. "REDBURG UNIVERSAL LIMITED"
    Okland
 
Hiszpania
1. "DON HUMO" S.L.
    Malaga 
    
Ukraina
1. Cuszkowskij K.J.
    Vinnica
2. OOO "TRI STAR"
    Czerniachovka
3. OOO "SILENCE"
    Kijów
4. Cz.P. "VODOLEY"
    Donieck
5. "ALMI" Ltd.
   Użgorod
 
Rosja
1. IP. "CYGANKOVA"
    Kołomna
 
Litwa
1. S.A. "AKVATERA"
    Dievagalos k/Zapyskio Sen.
 
Białoruś
1. CZUP "AROMAVKUS"
    Szczuczyn
2. SPK "OSTROMIECHIEVO"
    Ostromechievo
3. SPK im. V.I. KREMKO
    Kvasovka
 
Polska
1. "LEWIL - IGLOKRAK"
    Kraków
2. "M&M" Adam Hryń
    Wałbrzych
3. GLOB Grupa "EKO" Sp.zo.o.
    Brzeg Dolny
4. "ATS" Polska
    Ostrołęka
5. "POLMLEK" Sp.zo.o.
    Warszawa
6. PP-H "KOTWICA"
    Warszawa
7. Grupa Żywiec S.A.
    Browar Elbląg
8. PP-H "ZELAN"
    Nakło n/Notecią
9. "MATI" Wyroby Garmażeryjne
    Wołomin
10. "LIMATHERM" Sp.zo.o.
      Limanowa
11. OSM "WART-MILK"
      Sieradz
12. "LAJKONIK SNACKS" GMBH
      Skawina
13. "HERBAPOL"
      Kraków
14. "ALBERTINA" Polska
      Wrocław
15. PPM "TAURUS" Sp.zo.o.
      Pilzno
16. PSS"SPOŁEM
      Kraków, Howa Huta
17. PP-H "VARIA" Sp.zo.o.
      Mikołów
18. "ALFA" Spółka z o.o.
      Gdynia
19. "REA-ROL"
      Sypniewo k/Grudziądza
20. Firma Cukierniczo-   
      Gastronomiczna "GRZEŚ"
      Nawojowa
.....
.....
i inne firmy
Przeznaczenie
Linia przeznaczona jest do produkcji beztłuszczowych chipsów jabłkowych, metodą ciągłą. Dobre efekty uzyskujemy również dla innych owoców i warzyw, między innymi z gruszy lub buraków czerwonych.
 
Opis linii
Podstawowe systemy wchodzące w skład linii:
a. system mycia i inspekcji jabłek
b. system krojenia jabłek na plastry i transportu ich do wysycania
c. system siatkowy do wysycania jabłek w syropie wraz z zespołem układania plastrów na tace wózków suszarni tunelowej
d. system przygotowania syropu w zbiornikach wraz z instalacją połączeń rurowych i pomp
e. system suszarnia w suszarni tunelowej wraz z regulacją przepływu gorącego powietrza
f. system przenoszenia wysuszonych chipsów do dozownika wagowego
g. system pakowania pionowego i odbioru spakowanych paczek o odpowiedniej gramaturze
g. system zasilania i sterowania linii technologicznej
 
Dane techniczne
Wyszczególnienie                                                     Jedn.                                  Dane 
a. zajmowana powierzchnia produkcyjna                                          m2                                          około 600
b. wymiary pomieszczenia produkcyjnego                                        m                                             30x20
c. wysokość pomieszczenia produkcyjnego                                      m                                         około 3,0–3.8
d. pomieszczenie magazynowe (produkt gotowy) przy
    założeniu: miesięcznego okresu przechowywania,
    zapasu magazynowego 0,5 miesiąca i obciążenia 1 t/m2            m2                                         14  x 5 = 70
e. magazyn surowca przy założeniu: tygodniowego
    zapasu magazynowego i obciążenia 3t/24 h                               m2                                            około 80
f. magazyn surowców technologicznych                                         m2                                            około 30     
g. magazyn opakowań                                                                    m2                                           około 30
h. zatrudnieni
    - osoby bezpośrednio produkcyjne na 1 zmianę                         osób                                          około 8 - 12
i. czynniki energetyczne:
   -  parametry
     1.  energia elektryczna                                                           V, Hz                                         230/400, 50
     2.  para                                                                                       MPa                                               0,6
  -  zapotrzebowanie:
    1.  moc zainstalowana                                                               kW                                               40,0
    2.  para                                                                                       kg/h                                             400,0
    3.  maksymalny pobór wody                                                     m3/h                                               2,0
 
Założenia technologiczne
Linia pracuje przy założeniu, że wilgotność surowca wynosi około 85 %, natomiast wilgotność gotowego produktu 5 - 8 %.
 
Wykonanie
Wszystkie elementy linii wykonane są ze stali nierdzewnej oraz z innych materiałów dopuszczonych do bezpośredniego kontaktu z produktami spożywczymi.
 


Powrót >>
Produkcja chipsów jabłkowych
AgroPoisk - Agrarna Poiskovaya Sistema
Współpracują z nami
NOWOŚCI
Linie technologiczne
OBIEKTY 
MASZYNY 
KONTAKT 
LINKI 
LINIE 
OFERTA 
O NAS 
GŁÓWNA 
Your browser does not support the audio tag.
gościem
Jesteś:                         
© by EUROMASZ FOOD Sp. z o.o., 2003-2014
Linki
Kontakt
Obiekty
Linie
Oferta
Maszyny
O nas
Główna
Aktualizacja: