Naszymi klientami są między innymi:
 
Australia
1.  "AKUNA" PTY Ltd. Trade as  
     Mama's Pierogi
     Adelajda
2. HALINA DUMPLINGS MNF.
    NICHOLAS RAY MALINOWSKY
    Strathfield
3. "ALINA'S PIEROGI"
    Melburne
 
USA
1. "CHICAGO PASTA COMPANY"
    Chicago
2. Korporacja "KENDRILL
    SECURITIES INC."
    Nev Castle
 
Nowa Zelandia
1. "REDBURG UNIVERSAL LIMITED"
    Okland
 
Hiszpania
1. "DON HUMO" S.L.
    Malaga 
    
Ukraina
1. Cuszkowskij K.J.
    Vinnica
2. OOO "TRI STAR"
    Czerniachovka
3. OOO "SILENCE"
    Kijów
4. Cz.P. "VODOLEY"
    Donieck
5. "ALMI" Ltd.
   Użgorod
 
Rosja
1. IP. "CYGANKOVA"
    Kołomna
 
Litwa
1. S.A. "AKVATERA"
    Dievagalos k/Zapyskio Sen.
 
Białoruś
1. CZUP "AROMAVKUS"
    Szczuczyn
2. SPK "OSTROMIECHIEVO"
    Ostromechievo
3. SPK im. V.I. KREMKO
    Kvasovka
 
Polska
1. "LEWIL - IGLOKRAK"
    Kraków
2. "M&M" Adam Hryń
    Wałbrzych
3. GLOB Grupa "EKO" Sp.zo.o.
    Brzeg Dolny
4. "ATS" Polska
    Ostrołęka
5. "POLMLEK" Sp.zo.o.
    Warszawa
6. PP-H "KOTWICA"
    Warszawa
7. Grupa Żywiec S.A.
    Browar Elbląg
8. PP-H "ZELAN"
    Nakło n/Notecią
9. "MATI" Wyroby Garmażeryjne
    Wołomin
10. "LIMATHERM" Sp.zo.o.
      Limanowa
11. OSM "WART-MILK"
      Sieradz
12. "LAJKONIK SNACKS" GMBH
      Skawina
13. "HERBAPOL"
      Kraków
14. "ALBERTINA" Polska
      Wrocław
15. PPM "TAURUS" Sp.zo.o.
      Pilzno
16. PSS"SPOŁEM
      Kraków, Howa Huta
17. PP-H "VARIA" Sp.zo.o.
      Mikołów
18. "ALFA" Spółka z o.o.
      Gdynia
19. "REA-ROL"
      Sypniewo k/Grudziądza
20. Firma Cukierniczo-   
      Gastronomiczna "GRZEŚ"
      Nawojowa
.....
.....
i inne firmy
Współpracują z nami
Powrót >>
Kotły warzelne
Masownica próżniowa
Przeznaczenie
Kotły warzelniane przeznaczone są do parzenia i gotowania wyrobów wędliniarskich oraz innych potraw, a także do topienia tłuszczu. Urządzenie posiada konstrukcję ogrzewania czterech ścian i dna nie powodując przypalania się produktów.
.
Opis urządzenia
Konstrukcja kotła wykonana jest z wysokogatunkowej stali kwasoodpornej. Tworzy ona szczelną    całość, a sposób izolacji wszystkich powierzchni przy pomocy odpowiednich substancji mineralnych    gwarantuje minimalny spadek temperatury. Kotły warzelniane wyposażone są w  specjalne półki, które    umożliwiają wieszanie standartowych kijów. Kotły wyposażone są w trzystopniową    regulację poboru mocy (tylko wersja z ogrzewaniem elektrycznym), w regulację    zadanej temperatury z dokładnością do 1 % i termometr do odczytu temperatury rzeczywistej we wnętrzu kotła.
Zastosowane w kotłach zespoły ogrzewające (gaz i olej opałowy) posiadają odpowiednie certyfikaty dopuszczające do eksploatacji.
W naszej ofercie znajdują się również kotły okrągłe z mieszadłem serii KKm przeznaczone między innymi do topienia smalcu jak również produkcji ketchupu.
 
Dane techniczne (kotły warzelne prostokątne)
Wyszczególnienie                                  Jedn.                          Dane
a. Typ                                                                              KK-300     KK-600     KK-900
b. Pojemność kotła                                        litrów               300           600          900
c. Zakres regulacji temperatury                        oC               0-130         0-130       0-130
d. Przylącze wody                                           --                  1/2"           1/2"         1/2"
e. Moc kotła (ogrzew. elektryczne)                    kW                 14             21           30
f. Max. zużycie oleju opałowego                      kg/h                1,5            2,4           3,3
g. Max. zużycie gazu GZ 50                           m3/h               1,5            2,4           3,3
h. Wymiary A x B x H (zewnętrzne)                 mm         1075x800x1000
                                                                                               1225x1150x1000
                                                                                                             1725x1150x1000
i. Wymiary a x b x h (wewnętrzne)                 mm           850x650x650
                                                                                               1000x1000x650
                                                                                                            1500x1000x650
j. Masa                                                       kg                  160           250          360
 
Dane techniczne (kotły warzelne okrągłe z mieszadłem)
Wyszczególnienie                             Jedn.                             Dane 
a. Typ                                                                        KKm-300    KKm-600    KKm-1000
b. Pojemność kotła                                    litrów                 300          600           1000
c. Zakres regulacji temperatury                    oC                 0-150        0-150         0-150
d. Obroty mieszadła                                 obr/min              ~19          ~19            ~19
e. Przyłącze wody                                       --                    1/2"          1/2"           1/2"
f. Moc kotła (ogrzew. elektryczne)                kW                   21            30              39
g. Max. zużycie oleju opałowego                  kg/h                  2,4           3,3            4,3
h. Max. zużycie gazu GZ 50                       m3/h                 3,1           4,3             5,5
i. Wymiary A x B x H (zewnętrzne)              mm        1200x970x1000
                                                                                           1500x1250x1200
                                                                                                           1700x1450x1600
j. Wymiary d x h (wewnętrzne)                   mm             820x650     1100x700     1300x850
k. Masa (ogrzewanie elektryczne)                kg                  160             250             360
Krótka charakterystyka urządzeń
NOWOŚCI
Przeznaczenie
Masownica przeznaczona jest do próżniowego ulepszania dowolnych gatunków mięs podczas peklowania przy produkcji  wędzonek i mięsa. W wyniku zastosowania procesu masowania uzyskuje się jednolitą barwę, strukturę, soczystość, kruchość i estetyczny wygląd, który spełnia wymagania najbardziej wybrednych klientów.
 
Praca maszyny
Mięso przeznaczone do peklowania i masowania załadowuje się do zbiornika wraz z mieszanką peklującą. Po wypompowaniu powietrza ze zbiornika oraz zaprogramowaniu parametrów procesu technologicznego następuje proces masowania. Po wymasowaniu mięso grawitacyjnie wypada ze    zbiornika do podstawionego wózka.
 
Dane techniczne
Wyszczególnienie              Jedn.                                  Dane   
a. Typ masownicy                                  MK250  MK500  MK600  MK900  MK1200  MK2000
b. Pojemność zbiornika                litrów       250      500       600      900      1200      2000 
c. Masa wsadu                             kg         170      300       420      630       840      1400
d. Moc napędu wsadu                   kW        1,1       1,5        1,5       2,2       2,2        4,0 
e. Moc pompy próżniowej              kW       0,75      0,75      0,75     0,75      0,75      0,75 
f. Regulacja czasu pracy             min        0-99     0-99      0-99     0-99      0-99       0-99 
g. Regulacja czasu przerwy          min        0-99     0-99      0-99     0-99      0-99       0-99 
h. Regulacja czasu masowania     min        0-99     0-99      0-99     0-99      0-99       0-99 
i. Wymiary: - szerokość              mm       1000    1050      1050    1150      1200      1450
                 - wysokość               mm      1000     1600     1600     2250      2250      2800
                 - długość                  mm      1650     1650     1650     1750      1850      2200
 
Dodatkowo masownice są wyposażane w:
    a. płynną regulację obrotów 1,5 - 10 obr/min
    b. sterownik mikroprocesorowy z pamięcią 50 programów
 
Oferujemy również masownice z chłodzonym bębnem.
 
 
Przetwórstwo mięsa
OBIEKTY 
MASZYNY 
KONTAKT 
LINKI 
LINIE 
OFERTA 
O NAS 
GŁÓWNA 
Your browser does not support the audio tag.
gościem
Jesteś:                         
© by EUROMASZ FOOD Sp. z o.o., 2003-2014
Linki
Kontakt
Obiekty
Linie
Oferta
Maszyny
O nas
Główna
Aktualizacja: