Naszymi klientami są między innymi:
Australia
1. "AKUNA" PTY Ltd. Trade as
Mama's Pierogi
Adelajda
2. HALINA DUMPLINGS MNF.
NICHOLAS RAY MALINOWSKY
Strathfield
3. "ALINA'S PIEROGI"
Melburne
USA
1. "CHICAGO PASTA COMPANY"
Chicago
2. Korporacja "KENDRILL
SECURITIES INC."
Nev Castle
Nowa Zelandia
1. "REDBURG UNIVERSAL LIMITED"
Okland
Hiszpania
1. "DON HUMO" S.L.
Malaga
Ukraina
1. Cuszkowskij K.J.
Vinnica
2. OOO "TRI STAR"
Czerniachovka
3. OOO "SILENCE"
Kijów
4. Cz.P. "VODOLEY"
Donieck
5. "ALMI" Ltd.
Użgorod
Rosja
1. IP. "CYGANKOVA"
Kołomna
Litwa
1. S.A. "AKVATERA"
Dievagalos k/Zapyskio Sen.
Białoruś
1. CZUP "AROMAVKUS"
Szczuczyn
2. SPK "OSTROMIECHIEVO"
Ostromechievo
3. SPK im. V.I. KREMKO
Kvasovka
Polska
1. "LEWIL - IGLOKRAK"
Kraków
2. "M&M" Adam Hryń
Wałbrzych
3. GLOB Grupa "EKO" Sp.zo.o.
Brzeg Dolny
4. "ATS" Polska
Ostrołęka
5. "POLMLEK" Sp.zo.o.
Warszawa
6. PP-H "KOTWICA"
Warszawa
7. Grupa Żywiec S.A.
Browar Elbląg
8. PP-H "ZELAN"
Nakło n/Notecią
9. "MATI" Wyroby Garmażeryjne
Wołomin
10. "LIMATHERM" Sp.zo.o.
Limanowa
11. OSM "WART-MILK"
Sieradz
12. "LAJKONIK SNACKS" GMBH
Skawina
13. "HERBAPOL"
Kraków
14. "ALBERTINA" Polska
Wrocław
15. PPM "TAURUS" Sp.zo.o.
Pilzno
16. PSS"SPOŁEM
Kraków, Howa Huta
17. PP-H "VARIA" Sp.zo.o.
Mikołów
18. "ALFA" Spółka z o.o.
Gdynia
19. "REA-ROL"
Sypniewo k/Grudziądza
20. Firma Cukierniczo-
Gastronomiczna "GRZEŚ"
Nawojowa
.....
.....
i inne firmy
Przeznaczenie
Kalibrownik bębnowy przeznaczony jest do sortowania mrożonych lub surowych owoców i warzyw, takich jak: truskawka, wiśnia, brukselka, kalafior itp. W zależności od kalibrowanego produktu w urządzeniu montowane sita o odpowiedniej średnicy otworów.
Opis urządzenia
Kalibrowane owoce lub warzywa podawane są z podajnika pionowego na rynnę wejściową skąd grawitacyjnie wpadają do obracającego się bębna. Dzięki obrotom bębna oraz odpowiedniemu pochyleniu produkt przemieszcza się w kierunku kolejnych sekcji z coraz większymi otworami. W dolnej części urządzenia zamontowane są wysypy odprowadzające cztery wielkości sortowanego i kalibrowanego surowca. Pozostałe owoce lub warzywa nie mieszczące się w otworach sit kierowane są do wysypu końcowego.
Dane techniczne
Wyszczególnienie Jedn. Dane
а. Wydajność
- truskawka - bęben sześciokątny t/godz do 1,2
- brukselka - bęben okrągły t/godz do 1,0
b. Moc silnika elektrycznego kW 0,75
c. Napięcie zasilania V, Hz 220, 50
d. Szybkość obrotowa bębna obr/min 8,4 - 22,4
(regulowana)
e. Ilość sekcji - 4 + 1
f. Średnica otworów sita mm zgodnie z zamówieniem
g. Wymiary (dł x szer x wys) mm 6000 x 1800 x 2200 + 300
Przeznaczenie
Odszypułczarka przeznaczona jest do oddzielenia szypułek od zamrożonych owoców jagodowych, w tym m. innymi: agrest, porzeczka, borówka, aronia, winogrona i inne.
Doskonale nadaje się do oddzielenia odpadków i drobnych ścinków pozostałych podczas mrożenia, m. innymi z: fasoli, brokułu, groszku i innych tego typu warzyw.
Zasada działania
Zamrożone owoce wpadają do leja zsypu, a następnie dostają się do rozbrylacza, który rozdrabnia mrożoną masę. W dalszymetapie rozdrobnione owoce przy pomocy ślimaka przesuwane są wkierunku wysypu. Oddzielenie szypułek następuje podczas ocierania się owoców o sita ocieraczki. Powstałe odpady są wydalane są na zewnątrz przy pomocy rynny,która umieszczona jest pod sitami.
Dane techniczne
Wyszczególnienie Jedn. Dane
Krótka charatekterystyka urządzeń
Przetwórstwo warzyw i owoców
© by EUROMASZ FOOD Sp. z o.o., 2003-2014