Naszymi klientami są między innymi:
 
Australia
1.  "AKUNA" PTY Ltd. Trade as  
     Mama's Pierogi
     Adelajda
2. HALINA DUMPLINGS MNF.
    NICHOLAS RAY MALINOWSKY
    Strathfield
3. "ALINA'S PIEROGI"
    Melburne
 
USA
1. "CHICAGO PASTA COMPANY"
    Chicago
2. Korporacja "KENDRILL
    SECURITIES INC."
    Nev Castle
 
Nowa Zelandia
1. "REDBURG UNIVERSAL LIMITED"
    Okland
 
Hiszpania
1. "DON HUMO" S.L.
    Malaga 
    
Ukraina
1. Cuszkowskij K.J.
    Vinnica
2. OOO "TRI STAR"
    Czerniachovka
3. OOO "SILENCE"
    Kijów
4. Cz.P. "VODOLEY"
    Donieck
5. "ALMI" Ltd.
   Użgorod
 
Rosja
1. IP. "CYGANKOVA"
    Kołomna
 
Litwa
1. S.A. "AKVATERA"
    Dievagalos k/Zapyskio Sen.
 
Białoruś
1. CZUP "AROMAVKUS"
    Szczuczyn
2. SPK "OSTROMIECHIEVO"
    Ostromechievo
3. SPK im. V.I. KREMKO
    Kvasovka
 
Polska
1. "LEWIL - IGLOKRAK"
    Kraków
2. "M&M" Adam Hryń
    Wałbrzych
3. GLOB Grupa "EKO" Sp.zo.o.
    Brzeg Dolny
4. "ATS" Polska
    Ostrołęka
5. "POLMLEK" Sp.zo.o.
    Warszawa
6. PP-H "KOTWICA"
    Warszawa
7. Grupa Żywiec S.A.
    Browar Elbląg
8. PP-H "ZELAN"
    Nakło n/Notecią
9. "MATI" Wyroby Garmażeryjne
    Wołomin
10. "LIMATHERM" Sp.zo.o.
      Limanowa
11. OSM "WART-MILK"
      Sieradz
12. "LAJKONIK SNACKS" GMBH
      Skawina
13. "HERBAPOL"
      Kraków
14. "ALBERTINA" Polska
      Wrocław
15. PPM "TAURUS" Sp.zo.o.
      Pilzno
16. PSS"SPOŁEM
      Kraków, Howa Huta
17. PP-H "VARIA" Sp.zo.o.
      Mikołów
18. "ALFA" Spółka z o.o.
      Gdynia
19. "REA-ROL"
      Sypniewo k/Grudziądza
20. Firma Cukierniczo-   
      Gastronomiczna "GRZEŚ"
      Nawojowa
.....
.....
i inne firmy
AgroPoisk - Agrarna Poiskovaya Sistema
Współpracują z nami
Dalej >>
Przeznaczenie (charakterystyka klipsownic dwurzędowych)
Dwurzędowe klipsownice przeznaczone są do zamykania zakończeń osłonek kiełbas, wędlin, serów oraz wszelkich opakowań z rękawa w których pakowane są artykuły spożywcze. Zamykanie odbywa się dwoma klipsami aluminiowymi oddalonymi od siebie od kilkunasty do kilkudziesięciu cm. Wielką zaletą takich urządzeń jest to, że można nimi klipsować wszystkie typy osłonek. Zabudowany nożyk, w razie koniecznści może przecinać osłonkę między zaciśniętymi klipsami.
 
Opis urządzenia
Klipsownica stanowi jednolity zespół w skład którego wchodzi:
   - dżwignia włączająca mechanizm zamykający
   - cylinder powietrzny z nożykiem odcinającym
   - cylinder powietrzny z instalacją przyłączeniową
   - zasobniki klipsów
   - zespół regulujący siły nacisku
Klipsownica spełnia wszelkie wymogi w zakresie zastosowania w przemyśle mięsnym i żywnościowym oraz zapewnia bezpieczną obsługę.
Zespoły główne wykonane są z nierdzewnych stopów oraz polerowanego aluminium co w znaczny sposób przedłuża ich żywotność i poprawia estetykę.
 
Praca maszyny
Po podłączeniu klipsownicy do instalacji sprężonego powietrza i napełnieniu zasobników klipsami, operator ustala długość batona (przy pomocy pręta na rynnie zrzutowej). Następnie płynnym ruchem wciska dżwignię włączającą w dół do oporu i w tym momencie następuje zamknięcie klipsów na osłonce poprzez zgniecenie ich na kowadełkach komory klipsującej. Po wybraniu automatycznej pracy noża również automatycznie następuje odzielenie batonów poprzez ich rozcięcie między klipsami. Pracą noża steruje zawór umieszczony na lewej cianie korpusu komory.
 
Dane techniczne
Wyszczególnienie                                                Jedn.                  Dane  
a. Ilość taktów pracy                                                     min                     15 - 20
   (zależy od zręczności obsugi i asortymentu)                                         
b. Ciśnienie pracy (max.)                                              MPa                       0,6 
c. Maksymalne ciśnienie zasilania zespołu
   reduktora                                                                 MPa                        1
d. Zapotrzebowanie sprężonego powietrza                        m3/h                       6 
e. Maksymalna średnica batonu                                    mm                       110 
f. Wielkość klipsów                                                       --           CH814, CH817, CH819
g. Twardość klipsów                                                      --              M-miękka, T-twarda,
                                                                                                   S-średnio twarda
h. Wymiary (wys. x szer. x głębokść)                            mm             840 x 340 x 360 
i. Szerokość z rynnami                                                 mm                      705 
j. Ciężar                                                                      kg                        22
 
Oferujemy klipsownice ręczne i automatyczne:   
  -  zamykarkę klamrującą
  -  dwurzędowy automat klipsujący współpracujący z nadziewarką  próżniową, wyposażony w
     urządzenie porcjujące.
 
Klipsator
Nadziewarka próżniowa
Krótka charakterystyka urządzeń
NOWOŚCI
Przeznaczenie
Nadziewarka przeznaczona jest do wypełniania wszelkiego rodzaju osłonek farszami mięsnymi w produkcji wędlin, serów w produkcji mleczarskiej, itp. Elektroniczne sterowanie umożliwia ustalanie potrzebnej wielkści porcji, oraz ich automatyczne okręcanie. Proces nadziewania w próżni w zasadniczy sposób podwyższa jakość, zwiększa jego trwałość, utrzymuje naturalną barwę, poprawia właściwości wiążące i zapewnia optymalny rozkład związków aromatycznych. 
 
Opis urządzenia
Korpus maszyny osadzony jest na czterech nogach umożliwiających regulację wysokości i właściwe wypoziomowanie maszyny. W korpusie umieszczony jest zespół napędowy, układ sterowania i układ próżniowy. W górnej części korpusu umieszczono komorę z rotorem nadziewającym zakrytym lejem  zasypowym. Rotor standartowo wyposażony jest w 12 łopatek tłoczących. Z lewej strony maszyny (od czoła panelu sterującego) umieszczono mechanizm okręcający z ramieniem hamującym.
 
Dane techniczne
Wyszczególnienie                                                Jedn.                    Dane 
a. Wydajność (przy średnicy                                          kg/h                       2100 
    lejka 38 mm)
b. Wielkość porcji                                                            g                       0 - 900 
c. Ilość porcji na 1 min                                                  sztuk                   50 - 260
                                                                                                          100 - 200
                                                                                                          200 - 140
d. Pojemność leja zasypowego                                       litrów               60 / 100 / 220 
e. Moc/zasilanie                                                       kVA / V / Hz           16 /380 / 50 
f. Wydajność pompy próżniowej                                    m3/h                       15 
g. Wymiary (z lejem 60 litrów)                                        mm             1580 x 710 x 1060 
h. Ciężar                                                                      kg                        460 
 
 
Przetwórstwo mięsa
OBIEKTY 
MASZYNY 
KONTAKT 
LINKI 
LINIE 
OFERTA 
O NAS 
GŁÓWNA 
Your browser does not support the audio tag.
gościem
Jesteś:                         
© by EUROMASZ FOOD Sp. z o.o., 2003-2014
Linki
Kontakt
Obiekty
Linie
Oferta
Maszyny
O nas
Główna
Aktualizacja: