Submitter.ru - Регистрация в поисковых системах!
Naszymi klientami są między innymi:
 
Australia
1.  "AKUNA" PTY Ltd. Trade as  
     Mama's Pierogi
     Adelajda
2. HALINA DUMPLINGS MNF.
    NICHOLAS RAY MALINOWSKY
    Strathfield
3. "ALINA'S PIEROGI"
    Melburne
 
USA
1. "CHICAGO PASTA COMPANY"
    Chicago
2. Korporacja "KENDRILL
    SECURITIES INC."
    Nev Castle
 
Nowa Zelandia
1. "REDBURG UNIVERSAL LIMITED"
    Okland
 
Hiszpania
1. "DON HUMO" S.L.
    Malaga 
    
Ukraina
1. Cuszkowskij K.J.
    Vinnica
2. OOO "TRI STAR"
    Czerniachovka
3. OOO "SILENCE"
    Kijów
4. Cz.P. "VODOLEY"
    Donieck
5. "ALMI" Ltd.
   Użgorod
 
Rosja
1. IP. "CYGANKOVA"
    Kołomna
 
Litwa
1. S.A. "AKVATERA"
    Dievagalos k/Zapyskio Sen.
 
Białoruś
1. CZUP "AROMAVKUS"
    Szczuczyn
2. SPK "OSTROMIECHIEVO"
    Ostromechievo
3. SPK im. V.I. KREMKO
    Kvasovka
 
Polska
1. "LEWIL - IGLOKRAK"
    Kraków
2. "M&M" Adam Hryń
    Wałbrzych
3. GLOB Grupa "EKO" Sp.zo.o.
    Brzeg Dolny
4. "ATS" Polska
    Ostrołęka
5. "POLMLEK" Sp.zo.o.
    Warszawa
6. PP-H "KOTWICA"
    Warszawa
7. Grupa Żywiec S.A.
    Browar Elbląg
8. PP-H "ZELAN"
    Nakło n/Notecią
9. "MATI" Wyroby Garmażeryjne
    Wołomin
10. "LIMATHERM" Sp.zo.o.
      Limanowa
11. OSM "WART-MILK"
      Sieradz
12. "LAJKONIK SNACKS" GMBH
      Skawina
13. "HERBAPOL"
      Kraków
14. "ALBERTINA" Polska
      Wrocław
15. PPM "TAURUS" Sp.zo.o.
      Pilzno
16. PSS"SPOŁEM
      Kraków, Howa Huta
17. PP-H "VARIA" Sp.zo.o.
      Mikołów
18. "ALFA" Spółka z o.o.
      Gdynia
19. "REA-ROL"
      Sypniewo k/Grudziądza
20. Firma Cukierniczo-   
      Gastronomiczna "GRZEŚ"
      Nawojowa
.....
.....
i inne firmy
Współpracują z nami
Dalej >>
Chłodnie składowe
Komory chłodnicze
Przeznaczenie
Kompletne chłodnie składowe przeznaczone do przechowywania produktów spożywczych świeżych przy temperaturze powietrza około 0 oC lub zamrażanych przy temperaturze powietrza do - (minus) 30 oC.
Do głębokiego zamrażania produktów chłodnie wyposażane są w różnego rodzaju tunele zamrażalnicze (informacja niżej).
Budynki chłodni budowane są przy zastosowaniu nowoczesnej techniki i technologii. Konstrukcja stalowa z obudową zimnochronną z płyt warstwowych o wysokich parametrach mechanicznych i cieplnych. Praca instalacji chłodniczej w pełni zautomatyzowana.
Krótka charakterystyka urządzeń
NOWOŚCI
Przeznaczenie
Komory chłodnicze najnowszej generacji szerokiego zastosowania o pojemnściach od 3,8 m3 do kilkuset m3 gwarantują optymalne warunki przechowywania produktów spożywczych w dowolnie wybranym zakresie temperatur w przedziale + (plus) 15 oC - (minus) 25 oC, oraz w wykonaniu specjalnym do - (minus) 35 oC.
 
Opis urządzenia
Komory zestawiane są z płyt poliuretanowych o grubości od 60 do 100 mm (dla specjalnych zastosowań o grubości 120 mm) lub płyt styropianowych o grubości do 200 mm oraz łączonych ze sobą złączami hakowymi lub nitami zrywalnymi i uszczelniane uszczelką silikonową. Płyty pokrywane są obustronnie lakierami poliestrowymi.
 
W budowie komór stosowane są płyty o różnych szerokościach, m. innymi: 80, 100, 120 i inne.
System modułowy pozwala budować obiekty chłodnicze jako jedno- lub wielo-komorowe o dowolnych wymiarach umożliwiając przy tym optymalne wykorzystanie kształtu i wielkości pomieszczenia.
Tam gdzie stawiane są wysokie wymagania sanitarne i technologiczne proponujemy wykonywanie komór w całości lub od wewnątrz z blach kwasoodpornych.
 
Płyty podłogowe standartowe pokrywa się ryflowaną blachą aluminiową lub blachą nierdzewną, które przenoszą obciążenia do 500 kg/m 2, a dla zwiększonych obciążeń stosuje się płyty odpowiednio wzmocnione.
Przy używaniu wóżków widłowych  w komorze przewiduje się posadzkę betonową.
 
Komory wyposaża się w kilka odmian drzwi z futrynami do wyboru:
a. prawe lub lewe
b. z podgrzewaniem uszczelki lub bez
c. uchylne
d. przesuwne
Uzbrojenie komór stanowią importowane monobloki przystosowane do montażu w dowolnym miejscu na ścianie komory, jako kompletne zautomatyzowane zespoły chłodnicze sterowane mikroprocesorami z odpowiednimi zabezpieczeniami lub zestawy chłodnicze typu "SPLIT".
Komory montuje się w pomieszczeniach zamkniętych jak również w wolnostojących obudowanych wiatach na dokładnie wypoziomowanym podłożu przy zastosowaniu mas samopoziomujących.
 
Zalety oferowanych komór:
a. doskonła izolacyjność poliuretanowej obudowy (k=0,2 W/m2 oC dla # 100 mm)
b. niskie zużycie energii
c. niezawodność działania stosowanych monobloków lub zespołów "SPLIT" sterowanych 
    mikroprocesorem
d. automatyczne utrzymanie żądanej temperatury nawet w przedziale +/- 0,5 oC, ze
    wskazaniem jej na zewnątrz
e. automatyczny system odszraniania chłodnicy
f. podgrzewanie uszczelki drzwiowej w mrożniach
g. estetyczny wygląd i trwałość łatwozmywalnych powierzchni zewnętrznych i wewnętrznych
    łatwość montażu i demontażu
h. rozbudowa isniejącej komory lub zmiana lokalizacji
i. możliwość budowy komór o wspólnych ścianach
 
Dodatkowe wyposażenie komór:
a. kurtyny drzwiowe z przeżroczystej mrozoodpornej folii
b. regały półkowe, segmentowe z możliwością łączenia w ciągi na żądaną długość, wykonane
    ze stali kwasoodpornej
c. podgrzewane przewody spływu wody z odszraniania
d. przewody grzejne zabezpieczające przed przemarzaniem gruntu pod komorami                   
    mrożniczymi wózki, półki, haki i wsporniki.
 
1. Dane techniczne komór zapleczowych
Wyszczególnienie     Jedn.                                   Dane 
a. Pojemność komory         m3     3,80  5,00  7,60  10,10  12,60  15,10  18,90  25,20  31,40
b. Powierzcnia podłogi         m2     1,70  2,30  3,50    4,70   5,80   7,00    8,70   11,70  11,70
c. Długość                        m       1,82  2,36  2,36    2,36   2,90    3,44   3,44    4,52    4,52
d. Szerokość                     m       1,28  1,28  1,82   2,36    2,36    2,36   2,90    2,90    2,90
e. Wysokość                    m       2,36  2,36  2,36   2,36    2,36    2,36   2,36    2,36    2,90
 
2. Dane techniczne komór przemysłowych
Wyszczególnienie    Jedn.                                   Dane 
a. Pojemność komory        m3      47,2  63,0  78,7  94,5  113,4  118,10  141,7  157,5  189,0 
b. Powierzcnia podłogi        m2      17,5  23,3  29,2  35,0   35,0    47,7     43,7   58,3    58,3
c. Wysokość                    m         2,9   2,9    2,9    2,9   3,44     2,9      3,44    2,9    3,44
 
 
Przechowywanie i pakowanie produktów spożywczych
OBIEKTY 
MASZYNY 
KONTAKT 
LINKI 
LINIE 
OFERTA 
O NAS 
GŁÓWNA 
Your browser does not support the audio tag.
gościem
Jesteś:                         
© by EUROMASZ FOOD Sp. z o.o., 2003-2014
Linki
Kontakt
Obiekty
Linie
Oferta
Maszyny
O nas
Główna
Aktualizacja: